hirdetés
hirdetés
2021. április. 18., vasárnap - Andrea, Ilma.
hirdetés

Olaszországban a gyógyszerészek is oltanak

A gyógyszerészek minden beadott dózis után hat eurót kapnak az államtól, ebben állapodott meg az egészségügyi miniszter hétfőn a gyógyszerészek szövetségével – írja az Azonnali.

hirdetés

Az olaszországi gyógyszertárak eddig is komolyan kivették a részüket a járvány elleni küzdelemben, rengeteg helyen ugyanis lehetőség volt arra, hogy az ember letesztelje magát, hogy covidos-e. Mostantól a patikákban lehetőségük van beadniuk a kínai koronavírus elleni vakcinákat az egészségügyi problémák nélkül élőknek.

A gyógyszerészeket először megtanítják arra, hogyan kell beadni a covid elleni oltást. Az oltást a szabadban vagy egy külön erre a célra kialakított helyiségben kell megejteni. Az is jó, ha a bezárt gyógyszertárban oltanak, a lényeg, hogy a gyógyszerekért és az oltásért jövők ne keresztezzék egymás útját odabent.Az oltási időpontokat úgy kell meghatározniuk, hogy ne legyen sorbanállás.Az oltás közben FFP2-maszkot kell hordania mindenkinek.

Hogy érdekeltté tegyék ebben a gyógyszertárasokat, minden beadott dózis után hat eurót fizet nekik az olasz állam – az erről szóló megállapodást Roberto Speranza egészségügyi miniszter hétfőn kötötte meg az olasz gyógyszerészek szövetségével és a régiók illetékeseivel. Noha nagyjából április végén lesz reális, hogy ez országszerte gyakorlattá válik, a liguriai Genovában kedden már 52 patikában elkezdték oltani az olasz oltási terv szerinti soron következő, 70-79 év közötti, komoly betegséggel nem rendelkezőket. Naponta 400 ember tudnak biztonságos körülmények között beoltani így, írja az Azonnali.

(forrás: Azonnali)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés