hirdetés
hirdetés
2021. december. 09., csütörtök - Natália.
hirdetés

Obama is oltásra bíztat

Kanyaró elleni védőoltás beadatását sürgető felhívással fordult az amerikai szülőkhöz a Fehér Ház, miután a vírus Disneylandből kiindulva, hat államban legalább 90 embert betegített meg – írja az MNO.

Josh Earnest, az amerikai elnöki hivatal szóvivője kijelentette, hogy Barack Obama elnök szerint a gyerekek beoltatásával kapcsolatos döntés a szülők kezében van, de meggyőződése, hogy az embereknek hallgatniuk kellene a tudomány és a közegészségügy szakembereire. A szóvivő amiatt szólalt meg a kérdésben, mert az Egyesült Államokban már legyőzöttnek hitt betegség újbóli megjelenése nyomán ismét felélénkült a védőoltás állítólagos veszélyei körüli vita.

A védőoltás ellenzői szerint a vakcina mellékhatásként autizmus kialakulásához vezethet. Az elméletet egészségügyi szakértők megcáfolták, az amerikai szülők egy kisebb hányada mégsem hagyja beoltatni a gyerekét.

Az Egyesült Államok hivatalosan 2000-ben jelentette be a hazai eredetű kanyaró felszámolását, de a betegség vírusát azóta többször behurcolták az országba. A kanyaró legújabban decemberben ütötte fel a fejét: a Los Angeles melletti Disneylandből kezdett el terjedni. Az amerikai hatóságok gyanúja szerint a vélhetően december 15. és 20. között elindult fertőzés most is egy külföldi személytől eredhet – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés