hirdetés
hirdetés
2021. február. 27., szombat - Ákos, Bátor.
hirdetés

Nő a webpatikák forgalma a járvány miatt

A gyógyszer házhoz szállítása iránt a koronavírus-járvány miatt óriási az érdeklődés, a legtöbben fájdalomcsillapítót, emésztést segítő gyógyszert és vitamint rendelnek, írja a Világgazdaság.

hirdetés

A koronavírus-járvány miatti (Covid–19) veszélyhelyzet és a társadalmi szerepvállalás okán ingyen készít a Magyarországon működő közforgalmú gyógyszertárak részére webáruházat a Mobil Gyógyszer portált üzemeltető EANS Holding Kft. A rendszer fenntartásáért havi díjat kér, hiszen – mint Nagy Sándor, a cég ügyvezető igazgatója a Világgazdaság című napilapnak kifejtette – egy webfejlesztő körülbelül kétszáz munkaóra alatt hoz létre egy webáruházat, a munkadíj pedig általában kétmillió forint körüli.

Nagy Sándor tájékoztatása szerint az új webáruházak minden jogi követelménynek megfelelnek, a weboldalak rendelkeznek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) európai védjegyhasználati engedélyével is.

Az ügyvezető tapasztalatai szerint a gyógyszer házhoz szállítása iránt a koronavírus-járvány miatt óriási az érdeklődés, a legtöbben fájdalomcsillapítót, emésztést segítő gyógyszert és vitamint rendelnek. A termékeket Budapesten a cég 33 futára viszi házhoz naponta, akik, bár két-háromszor akkora forgalmat bonyolítanak le, mint egy korábbi, átlagos napon, még tartják a hatvanperces kiszállítási időt.(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés