hirdetés
hirdetés
2022. december. 08., csütörtök - Mária.
hirdetés

Nincs otthon végezhető, diagnosztikai gyorsteszt!

A gyógyászati segédeszközöket forgalmazó szolgáltatók országos szövetsége felhívja a lakosság figyelmét, hogy nem létezik otthon végezhető, diagnosztikai gyorsteszt a koronavírus (COVID-19) fertőzöttség kimutatására, így az a gyógyászati segédeszközboltokban nem kapható.

hirdetés

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ), a gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletek országos szövetsége, a szaküzletekből érkező visszajelzések alapján szükségesnek tartja tájékoztatni a lakosságot a koronavírus fertőzés kimutatására szolgáló gyorstesztekről szóló álhírek terjedéséről.  

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a korona vírus kimutatására szolgáló COVID-19 tesztről az interneten terjedő hírek alapján sokan úgy vélhetik, hogy létezik otthon végezhető gyorsteszt a fertőzés kimutatására. A koronavírus megbetegedés kimutatására alkalmas in-vitro diagnosztikai vizsgálat kizárólag klinikai és közegészségügyi laboratóriumi körülmények között, labordiagnosztikai eszközökkel végezhető. Ne vásároljanak se drogériákban, se interneten "otthon végezhető gyorstesztet"! Otthon végezhető koronavírus gyorsteszt nem létezik, az sem gyógyászati segédeszköz boltokban, sem gyógyszertárakban nem kapható.

Ha megbetegedés tüneteit észleli magán, forduljon orvoshoz! Az állami egészségügyi ellátó rendszerben, amennyiben indokolt, elvégzik önnél a szükséges vizsgálatokat, így a koronavírus fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi vizsgálatot is, közli a FESZ.

(forrás: Forgalmazók az Egészségért Szövetség)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés