hirdetés
hirdetés
2021. március. 01., hétfő - Albin.
hirdetés

Nem maradunk túl sokáig egy-két választható vakcinával

Falus András immunológus akadémikus szerint március-áprilisra harminc új koronavírus-oltás jelenik meg a kínálati piacon, írja az InfoStart.

hirdetés

Február elejére egy újabb koronavírus elleni oltóanyagot engedélyezhetnek az Európai Unióban. Emellett március-áprilisra még harminc vakcina érkezhet, ami megkaphatja az engedélyt Falus András immunológus, akadémikus egyetemi tanár szerint.

"A harminc védőoltás a világ minden részéről való, eltérő biotechnológiai megoldásokat alkalmazó cégek által. Ezek mind legalább a harmadik fázisban vannak, vagyis már a hatékonyságukat mérik. Zömmel 70-80 százalék fölött van a hatékonyságuk" – mutatott rá.

Az AstraZeneca közben feltételes forgalomba hozatali engedélyért folyamodott az Európai Gyógyszerügynökséghez, ezt az oltást tehát már január végén engedélyezhetik, de – mint Falus András egyértelműsíti – nem sokkal követi majd a többi gyártó.

"Ez a harminc már a harmadik fázisban van, ezeken kívül van még nyolcvan olyan, amely a második fázisnál tart, vagyis több száz emberen, több korcsoportban vizsgálták. Március-áprilisra óriási kínálati piac lesz a világon, nagyon sokféle, jól működő, ellenőrzött vakcina áll majd rendelkezésre", egyértelműsítette.

(forrás: Infostart)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés