hirdetés
hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés

Nem lát extraprofitot a Hungaropharma vezérigazgatója

A járvány alatt nem volt kiugró forgalomnövekedés, a pluszbevételt a folyamatos ellátás fenntartására fordították. A gyógyszer-nagykereskedőt emiatt meglepte, hogy a kormány szerint extraprofitot bezsebelő vállalatok közé került, közli az RTL honlapja.

hirdetés

A gyógyszeripar „extraprofitjára” is különadót vet ki a kormány, amit a rezsicsökkentés „megvédésére” és hadseregfejlesztésre fordítanak. A Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi cég vezérigazgatója, Feller Antal a Digital Health Essential – Digitális egészségügyi konferencián az RTL Híradónak azt mondta, hogy meglepte őket az intézkedés, és eddig csak a múlt csütörtöki háttérbeszélgetésből jutottak információhoz, ahol a vállalatot is megnevezték.

A vezérigazgató elmondta, hogy a koronavírus-járvány alatt az összforgalmuk és az egész piac forgalma mintegy 4 százalékkal nőtt, ami nem kiugró, és az eredményük sem változott, mert a forgalomnövekedésből származó pluszbevételt arra fordították, hogy a járvány idején a folyamatos szolgáltatást fenn tudják tartani. A cég az elmúlt 5 évben tízmilliárd forintot ruházott be, új raktárakat épített.

Feller Antal szerint bármiféle adó nehezebb helyzetbe hozza a gyógyszer-nagykereskedelmi szektort, amelynek a többszörösére emelkedett energiaárakkal, üzemanyagköltségekkel, bérnyomással is meg kell küzdenie.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés