hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Nem helyes börtönbe zárni a füvezőket

A 24.hu dr. Zacher Gáborral készített interjút a témában, a szakértő a marihuána veszélyeire is felhívta a figyelmet.

hirdetés

A füvezés legalizálása ellen szól a szakértő szerint, hogy hatása kiszámíthatatlan. Attól, mert valaki már hatvanszor szívott, nem biztos, hogy hatvanegyedszerre is ugyanolyan hatást tapasztal majd. Zacher Gábor példát is hozott, mint mondta, merőben más a helyzet, ha megállít a rendőr, megszondáztat és tovább enged annak ellenére, hogy megivott az ember egy-két korsó sört, vagy ha ugyanolyan véralkoholszint mellett áthajtott három emberen. Hogyan lehetne általánosságban meghatározni, mikortól veszélyezteti valaki a saját és a környezete biztonságát? – tette fel a költői kérdést.

Az alkohol nagyságrendekkel nagyobb probléma Magyarországon, mint a marihuána – válaszolt Zacher Gábor az újságírói kérdésre – ám azt nem gondolja, hogy ebből kiindulva indokolt lenne az utóbbi legálissá tétele.

A kapudrog elmélet, amely szerint aki ma füvet szív, az holnap majd heroinnal lövi be magát, rég meghaladott, hülyeség – fogalmaz a szakértő. A problémát inkább abban látja, hogy a fű által a hasonló hatással bíró, de rendkívül kiszámíthatatlan szintetikus marihuána-származékok legalizálása is napirendre kerülhetne. Gondoljon bele: ezekből körülbelül 250 féle létezik. Ha beengedem a THC-t (a marihuána hatóanyagát), akkor milyen alapon szorítom ki a többit? Hiszen a hatásuk majdnem megegyezik.

A teljes interjúért kattintson a 24.hu-ra.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés