hirdetés
hirdetés
2021. október. 25., hétfő - Blanka, Bianka.
hirdetés

Nagyon megnőtt a vitaminok iránti igény

A kapacitásaink teljes kihasználásával dolgozunk, napi három műszakban, a szombati napokon is, nyilatkozta a Növekedés.hu-nak Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár cégvezetője.

Hogyan érinti a Covid-19 járvány a Béres Gyógyszergyárat?

Az immunerősítő, ásványianyag- és vitaminpótló készítmények iránti kereslet jelentősen nőtt a járvány kitörése után. Mivel a vállalatunk életében a karitatív tevékenység a kezdetektől jelentős szerepet játszik, a koronavírus járvány kezdete óta már több, mint 45 ezer üveg immunerősítő készítményt adományoztunk a legjobban veszélyeztetett időskorúak, valamint a járvány elleni küzdelem frontvonalában dolgozók egészségének támogatására.

A korábbinál magasabb kereslethez hogyan tudják igazítani a termelést?

A kapacitásaink teljes kihasználásával dolgozunk, napi három műszakban, a szombati napokon is. Ez rendkívül nagy erőfeszítést kíván tőlünk, azonban, a Béres Gyógyszergyár elsősorban a járványban fokozottan keresett egészségvédő termékeinek biztosításával tudja kivenni a részét a járvány elleni küzdelemből.

A kormányzati akciótervek kidolgozásában szerepet játszó Magyar Közgazdasági Társaság elnökségi tagjaként hogyan látja a gazdaság helyzetét a járvány kapcsán? 

Nehéz még teljes összefoglaló képet adni, de az már most látszik, hogy egyes iparágak jelentős veszteségeket szenvedtek el. Elsősorban a szolgáltató szektor visszaesése ad aggodalomra okot, és sajnos nem látszik, hogy meddig tarthat ez a folyamat. De több más ágazatot is a vesztesek közé kell sorolnunk. Ilyen például az autóipar és azok beszállítói, valamint több könnyűipari, illetve tartós fogyasztási cikkeket gyártó cég. Közülük is különösen veszélyeztetettek a kis tőkeerejű kkv-k és az egyéni vállalkozások. Ugyanakkor vannak olyan iparágak, ahol eddig nem jelentkeztek a visszaesés jelei. Ilyen többek között az élelmiszeripar és a gyógyszeripar. Azonban fontos megjegyezni, hogy a válság okán a fizetőképes kereslet visszaesésével számolhatunk, a GDP alakulására vonatkozólag is különböző becslések jelentek meg, amelyek óvatosságra intenek, még az említett iparágak esetében is.

A teljes interjút a Növekedés.hu közli.

(forrás: Növekedés.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés