hirdetés
hirdetés
2020. május. 28., csütörtök - Emil, Csanád.
hirdetés

Nagy a teher a kórházi gyógyszerészeken

A kórházi gyógyszerészeken is nagy teher van a koronavírus-járvány miatt – mondta az InfoRádiónak Süle András, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezetének elnöke.

hirdetés

A kórházi gyógyszerészekre is igen nagy terhet ró a járványhelyzet, hiszen ők a betegellátás frontvonalában, akár közvetlenül a betegágyak mellett kell hogy helyt álljanak – mondta az InfoRádiónak Süle András, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezetének elnöke. Közölte, hogy a kórházi gyógyszerészeknek kell biztosítaniuk a folyamatos és korszerű gyógyszerellátást a kórházakban, miközben elsősorban a betegre koncentrálnak.

Úgy véljük, a klinikai gyógyszerész személye a zálog arra, hogy betegeink személyre szabott törődést és segítséget kaphassanak" – hangsúlyozta az elnök. A koronavírus-fertőzés kapcsán kiemelte, hogy a magas rizikójú, vagyis különösen nagy veszélynek kitett páciensek – nemcsak idősek, de fiatalabbak is például magas vérnyomással, más keringési, vagy cukorbetegséggel, pajzsmirigy vagy hormonális problémákkal – általában több már meglévő, hosszan tartó vagy akár súlyos társbetegséggel is küzdenek.

"A klinikai gyógyszerészek egyik legfontosabb feladata az, hogy a már meglévő társbetegségek gyógyszeres kezelését összehangolják a koronavírushoz köthető terápiákkal" – közölte Süle András. Az egyik legnagyobb kihívást az jelenti valamennyi egészségügyi rendszer számára az elnök szerint, hogy a rendelkezésre álló klinikai bizonyítékok alapján a koronavírus-fertőzésre jelen pillanatban nem ismert gyógymód, sem gyógyszer.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés