hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 27., vasárnap - Adalbert.
hirdetés

Monori Fitofarm

A Fitofarm gyógynövénykert azért is különleges, mert a bemutatott gyógynövények melletti tábláról megismerhető, hogy milyen betegségek esetén, milyen készítmény formájában ajánlott használni őket, illetve azt is, hogy a várt gyógyulást milyen bizonyítékok támasztják alá – közli a Magyar Idők.

hirdetés

Papp Jánost a Pest megyei kisváros, Monor önkormányzata bízta meg a park szakmai irányításával. Az okleveles kertészmérnök, gyógynövényszakértő szerint a bemutatott növények nagyobb részére igaz, hogy belőlük olyan készítményt lehet előállítani házilag, amely az Európai Gyógyszerügynökség ajánlásai alapján akár gyógyszerré minősíthető.

A rendelőintézet melletti park felújítássáról és a gyógynövények telepítéséről 2015-ben döntött az önkormányzat, az első két évben 12-fajta növényt mutattak be a kertben, de mivel hiányzott a szakmai irányítás, idén tavaszra csak nyolc faj maradt életben, és azokra sem várt túl sok jó. Papp János 2017 tavaszán vette át a park irányítását.

– A meglévő növényfajták számát a kereskedelemben kapható, illetve gyógynövénytermesztőktől beszerezhető példányokkal is növeltem, de a park számos, Monor környékén természetes körülmények között előforduló gyógynövényt is bemutat, köztük a bojtorjánt – nyilatkozta a szakértő, aki a fenntartást a város közterület-fenntartó vállalkozásával, a Kövál Zrt.-vel közösen végzi, közmunkások bevonásával.

Papp János tudomása szerint sehol másutt az országban nem találkozhatunk közel 50 különféle gyógynövénnyel egy rendezett közterületi parkban. A gyógynövénykert bárki számára ingyenesen látogatható a nap 24 órájában Monoron, az Ady Endre és a Balassi Bálint utca sarkán lévő parkban, írja a lap.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés