hirdetés
hirdetés
2022. december. 07., szerda - Ambrus.
hirdetés

Módosult a rendelet

A Magyar Közlöny 178. számában november 7-én megjelent 316/2017. (XI. 7.) sz. kormányrendelet november 8-ai dátummal módosította a járóbeteg-ellátás keretében rendelt gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és gyógyfürdőellátások árához nyújtott támogatások elszámolásáról és folyósításáról szóló 134/1999. (VIII. 31.) kormányrendeletet.

hirdetés

Mint arról a kamara honlapján Hankó Zoltán elnök tájékoztat: a módosításra a 29/2017. (X. 31.) EMMI rendelettel módosított, az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet november 1-jei dátummal hatályba lépett módosítása miatt volt szükség. Ennek értelmében az e-recept rendszer bevezetéséhez kapcsolódóan, december 15-ig felírási igazolás alapján is jogszerűen szolgáltatható ki támogatott gyógyszer.

A rendeletmódosítás értelmében a november 1-jétől december 15-ig terjedő időszakban egyaránt elszámolható az e-receptre, a felírási igazolásra önmagában és a papírvényre önmagában történt, egyébként szabályszerűen expediált gyógyszerek után járó társadalombiztosítási támogatás. Ezzel „az adatkapcsolatra még nem képes gyógyszertárak által expediált papírvények és felírási igazolások társadalombiztosítási támogatás-elszámolása is biztosított”, közli a honlap.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés