hirdetés
hirdetés
2023. február. 06., hétfő - Dorottya, Dóra.
hirdetés

Mindent tudunk a menopauzális tünetekről?

Komolyabban kellene venni a menopauzális tünetek kezelésének oktatását – írja az otszonline.hu.

hirdetés

A most végzett orvosok és egészségügyi személyzet nincs felkészítve a menopauzális tünetek enyhítésére, holott az évek során fokozatosan egyre több nőnél lépnek fel ilyen panaszok – vélekedik a cikk szerzője.

A New England Journal of Medicine 2016. március 3-ai számában megjelent rövid tanulmányban dr. JoAnn E. Manson (Brigham and Women’s Hospital at Harvard Medical School, Boston) és dr. Andrew M Kaunitz (University of Florida College of Medicine in Jacksonville) rámutatnak, hogy az amerikai orvosok egy része nincs tisztában a modern hormonális- és nem hormonális kezelésekkel – írja az otszonline.hu.

Tapasztalatok szerint a menopauza nagyjából az asszonyok háromnegyed részénél jár tünetekkel: éjszakai izzadás, hőhullám, alvászavar, memória zavar, hangulatváltozás, koncentrációs zavar – sorolja a lap. A vazomotoros zavarokhoz gyengébb teljesítmény társul, a nők életminősége romlik, az egészségügyi kiadások növekednek. A bőségesen rendelkezésre álló hormonális és nem hormonális kezelési lehetőség ellenére sok-sok asszony kezeletlen marad, ezért is nagyon fontos lenne mind az orvos- mind a posztgraduális képzésben a menopauzális elváltozások menedzselésének oktatása, csakúgy, mint a nők felvilágosítása a menopauza tüneteiről és azok csökkentésének lehetőségeiről.

A teljes cikkért kattintson az otszonline.hu-ra.

(forrás: otszonline.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés