hirdetés
hirdetés
2021. január. 15., péntek - Lóránt, Loránd.
hirdetés

Megvonják a támogatást a homeopátiás szerektől

Két éven belül teljesen megvonják az állami támogatást a homeopátiás szerektől Franciaországban – jelentette be a hvg.hu szerint Agnes Buzyn egészségügyi miniszter.

hirdetés

A homeopátisá készítményekre jelenleg 30 százalékos állami támogatás vonatkozik az országban, ezt jövőre 15 százalékra csökkentik, 2021. január elsejétől pedig nullára. A homeopátiás szerek 1984-től voltak államilag támogatott gyógykészítmények Franciaországban, ekkor vették fel őket a listára, akkor még 65 százalékos támogatással, ezt csökkentették 2003-ban előbb 35-re, majd 2011-ben 30-ra.

Buzyn arra hivatkozott, hogy a francia egészségügyi főhatóság véleménye szerint döntött a dologról, a hatóság ugyanis június végén egy jelentésében megállapította, hogy nem talál elégséges bizonyítékot a homeopátia hasznára. Hozzátette, 1984-ben nem folytattak ilyen vizsgálatot, amikor a készítmények támogatásáról döntöttek, akkor az iparág fellendítése volt a fő szempont, most azonban a hatóság arra jutott, hogy a készítmények főleg a placebo-hatásnak köszönhetően érnek el bármit is.

A homeopátiás szerek egyik legnagyobb gyártója, a francia Boiron közölte, találkozót kért Emmanuel Macron elnöktől, a hvg.hu azt írja, a gyártó közleményében az is szerepel, hogy küzdeni fognak az állami támogatás elvétele ellen.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés