hirdetés
hirdetés
2020. február. 27., csütörtök - Edina.
hirdetés

Megvenné a Valeant a Botox gyártóját

A Valeant a tervek szerint az Allergan nevű céget vásárolná fel; a hírre a tegnapi tőzsdezárást követően mindkét részvény árfolyama jelentős emelkedésbe kapcsolt, írja a portfolio.hu.

hirdetés

Újabb akvizíciót tervez a Valeant Pharmaceuticals, legalábbis ez derül ki az Amerikai Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott dokumentumokból - írja a Marketwatch alapján a portfolio.hu. A felvásárlásról szóló híreket egyik érintett társaság sem erősítette meg.

Az Allergan portfóliójában olyan készítmények találhatók, mint a Botox, vagy a szemszárazság kezelésére szolgáló Restasis. A Valeant az utóbbi időben több kisebb gyógyszeripari cégek vásárolt fel, ezek között a legismertebb a Bausch & Lomb tavaly év végi megvásárlása volt. 2010 óta a Valeant egy sor felvásárlást hajtott már végre, melyek során vagy a kiszemelt vállalatok egészét, vagy azok eszközeinek egy részét vették meg.

Magát a Valeant-tot a Bioval vásárolta fel még 2010-ben, de a társaság megőrizte korábbi nevét, és az operatív működés is független az anyacégtől.

(forrás: Portfolio.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés