hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Megkötötte az eddigi legnagyobb vakcinamegállapodását az EU

A Liner szerint bejelentette az Európai Unió, hogy 1,8 milliárd koronavírus-vakcina leszállítására vonatkozó szerződést kötöttek a Pfizer és a német BioNTech gyógyszercégekkel.

hirdetés

Az eddigi megállapodás kiterjesztése értelmében a gyártók 2023-ig szállítják le a hatalmas szállítmányt – adta hírül az Euronews. A hírt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is megerősítette: „Örömmel jelenthetem be, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta azt a szerződést, mellyel 900 millió dózis Pfizer-BioNTech vakcinát garantáltuk, további 900 millió dózisra vonatkozó opcióval a 2021-2023 közötti időszakra.”

Az új szerződés értelmében, melyet az uniós tagállamok is támogattak, nemcsak a vakcinák előállítása, hanem az ahhoz szükséges alapanyagok beszerzése és előállítása is az Európai Unióban fog zajlani.

Az Európai Bizottság eddig 2,3 milliárd dózis vakcinát kötött le mintegy fél tucat vállalattól, és ebben még nem szerepel a Magyarországon használatos orosz Szputnyik V és a friss WHO-engedélyt kapó kínai Sinopharm sem, emlékeztet a lap.

(forrás: Liner)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés