hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Megjelentek a hamisított COVID-vakcinák is

Életveszélyesek lehetnek a szervezett bűnözés által hamisított COVID–19 elleni vakcinák, és a kibertérben egyre több a gátlástalan csaló, derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

hirdetés

Az Interpol ( Nemzetközi Bűnügyi Rendőrség Szervezete) globális riasztást tett közzé a napokban a bűnüldöző szervek számára 194 tagországában, figyelmeztetve arra, hogy készüljenek fel a COVID-19 oltásokat célzó maffiákra, mind fizikailag, mind az interneten. A szervezett bűnözők érdeklődését felkeltette az óriási bevételi lehetőség, amit a pandémia kapcsán a védőoltások jelentenek. Többmilliárd védőoltásról van ugyanis szó, így a vakcinák a szervezett bűnözés elsődleges célpontjai.

– Amíg a kormányok oltások bevezetésére készülnek, a bűnszervezetek azt tervezik, hogy beszivárognak, vagy megszakítják az ellátási láncokat – mondta erről a Magyar Nemzet szerint Jürgen Stock, az Interpol főtitkára.
 
Az Interpol magas szintű riasztása a COVID-19 és az influenza elleni oltóanyagok hamisításával, lopásával és illegális reklámozásával kapcsolatos lehetséges bűncselekményekre irányítja a figyelmet, mivel a világjárvány korábban soha nem látott, gátlástalan bűnözői fellépést váltott ki. A maffiák már arra is vetemednek, hogy hamis vakcinákat hirdetnek, értékesítenek, sőt adnak be. Mivel számos hivatalosan fejlesztett COVID-19-vakcina közelebb kerül az engedélyhez és a globális terjesztéshez, immár elengedhetetlen a nemzeti hatóságok és titkosszolgálatok számára az ellátási lánc biztonságának megőrzése, és a hamis termékeket árusító tiltott weboldalak azonosítása.
(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés