hirdetés
hirdetés
2022. augusztus. 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés

Megérkezett az utolsó Pfizer-szállítmány Magyarországra

Mivel a magyar kormány döntése nyomán a jövőben nem részesülünk az Európai Unió közös beszerzéséből érkező vakcinákból, így a szerdai, 240 ezer dózis volt az utolsó szállítmány.

hirdetés

A héten újabb, közel 240 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba. Ez a 49. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett Covid-19 elleni oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcinaadagok mennyisége megközelíti a 10,9 milliót.

A Pfizer a vállalt feltételeknek megfelelő gyakorisággal és egyeztetett mennyiségben szállította Magyarországra vakcináját, 2020. december 26. óta heti rendszerességgel. Az első negyedévben több, mint 1,5 millió adag, a második negyedévben, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több, mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

A cég 2021. év elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásai megerősítésére és kibővítésére, hiszen a cél az, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén akár 3 milliárd adag Covid-vakcinát gyártsanak.

Magyarországra a mai napon beérkezett szállítással együtt, a 2020-2021-es évi szerződésben foglalt határidőre leszállították a közel 10,9 millió adag oltóanyagot.

(forrás: Pfizer)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés