hirdetés
hirdetés
2020. október. 27., kedd - Szabina.
hirdetés

Megállapodás született a VDSZ és a Sanofi vezetősége között

Mindkét fél számára elfogadható megoldás született ma a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) valamint a Chinoin Zrt. és a Sanofi-Aventis Zrt. vezetősége között.

hirdetés

A megállapodás értelmében három bérsávban történik alapbérfejlesztés. Az alsó bérsávban 21 000 Ft, a középsőben 18 500 Ft, a felső bérsávban 9 000 Ft alapbéremelést hajt végre a cég visszamenőleg 2019. március 1-től. Az alsó, 400 000 Ft bruttó alapbér alatti sávban az emelést minden munkavállaló egységesen megkapja, a másik két bérsávban részleges vagy teljes differenciálás történik.  Bruttó 1 millió forintos alapbér fölött ezen megállapodás keretében nem történik bérfejlesztés.

A bérfejlesztés érvényes a Chinoin Zrt, a Sanofi-Aventis Zrt. munkavállalóira, valamint a kölcsönzött munkavállalókra egyaránt.

A VDSZ-el folytatott tárgyalások az idei béremelés növelésére fókuszáltak és felgyorsították azt a folyamatot, melyet a vállalat vezetése korábban már elindított a cégcsoport felé. A megállapodással a VDSZ a kezdeményezett konzultációs folyamatot eredményesnek és a kollektív munkaügyi vitát lezártnak tekinti.

A Sanofi törekvése, hogy a megállapodott béremeléssel növelje az elégedettséget, és versenyképes juttatási csomagot kínáljon munkavállalói számára, közölte lapunkkal Asztalos Andrea, a Sanofi kommunikációs igazgatója.

(forrás: PharmaOnline )
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés