hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Még több klinikai vizsgálat a Semmelweis Egyetemen

Újabb négy évre a QuintilesIMS kiemelt kutatóhelye lesz a Semmelweis Egyetem, igy még több klinikai kutatás indulhat a klinikákon – adja hírül a semmelweis.hu.

hirdetés

A Semmelweis Egyetem 2013-ban nyerte el a „Prime Site” címet a QuintilesIMS gyógyszervizsgálat-szervező cégtől, amelynek kiemelt kutatóhelye lett. Az amerikai céggel most újabb négy évre szóló együttműködési megállapodást írt alá az egyetem, amely így a jövőben még több gyógyszer klinikai vizsgálatában vehet részt. Az új szerződést dr. Szél Ágoston rektor, dr. Szász Károly kancellár, dr. Baumgartnerné Holló Irén pénzügyi igazgató, valamint a QuintilesIMS Magyarország részéről dr. Veres László, a cég magyarországi képviselője írta alá, számol be a semmelweis.hu.

Az eddigi együttműködés eredményeként az elmúlt négy évben 121 klinikai kutatásban vett részt az egyetem a QuintilesIMS partnereként. A legtöbb vizsgálat az I. Sz. Belgyógyászati Klinikán, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán és a II. Sz. Belgyógyászati Klinikán indult. A három leginkább érintett betegség a tüdőrák, a cukorbetegség és a colitis ulcerosa volt az elmúlt években. Vizsgálatvezetőként az egyetem több mint 70 munkatársa vesz részt ezekben a klinikai kutatásokban. A 2016-ban az egyetemen folyó gyógyszervizsgálatok csaknem ötöde az amerikai céggel való együttműködésben valósult meg.

A „Prime Site” státusz lehetővé teszi, hogy az egyetem még több klinikai kutatást végezhessen garantált minőségi körülmények között. Az együttműködésnek köszönhetően a betegek olyan modern gyógymódokhoz is hozzáférhetnek, amelyeket Magyarországon még nem finanszíroznak vagy alkalmaznak.

A QuintilesIMS-nek mindössze 25 kiemelt kutatóhelye van világszerte, a magyarországi „Prime Site”-nak a közelmúltban részévé vált a Debreceni Egyetem is.

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés