hirdetés
hirdetés

Még mindig hiánycikk a pajzsmirigygyógyszer

Folyamatosan keresik a gyógyszert, de még mindig országos hiánycikk, nem tudunk segíteni – mondták a Délmagyar megkeresésére az egyik nagy forgalmú szegedi patikában.

hirdetés

Bár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet múlt hét péntekre ígérte a szállítást, továbbra is hiánycikk az egyik fontos pajzsmirigygyógyszer. A Délmagyar legalábbis nem talált patikát, ahol lehetne kapni vagy be tudnák szerezni.

A lap olvasója hívta fel a figyelmet, hogy a készítményt, amely mással nem is helyettesíthető, sehol nem lehet kapni. Kónya Ferencnek június közepén már csak egy doboz gyógyszere volt, amiből éppen akkor kellett volna elkezdenie duplán szedni, amikor kiderült, hogy minden patikából elfogyott.

A szegedi férfin többen segítettek. – Budapestről, Szegedről, Szatymazról és Polgárról is küldtek nekem gyógyszert – mesélte Ferenc, aki nagyon hálás ezért, igyekezett mindenkinek köszönőlevelet is írni. – Mivel öt dobozzal kaptam, mertem duplán szedni, ahogy az orvos javasolta, és meg is lett az eredménye. Sokkal jobb lett a közérzetem.

A legtöbb pajzsmirigy-túlműködéses betegnek a Propycil 50 mg tablettát írják fel, ami közvetlenül a hormonokra hat. Létezik egyébként erre a betegségre egy másik készítmény is, de az erősebb, többen vannak tőle rosszul, és szoptató anyák sem szedhetik.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés