hirdetés
hirdetés
2023. január. 30., hétfő - Martina, Gerda.
hirdetés

Meg kellene szüntetni a termékbemutatókat!

Nőtt a fogyasztóvédelmi vitás kérdésekben eljáró békéltető testületek társadalmi elismertsége, a fogyasztók bátrabban fordulnak az alternatív vitarendezési fórumhoz, a vállalkozások pedig nagyobb együttműködési hajlandóságot mutatnak.

hirdetés

2014-ben 3800 ügy érkezett a testülethez, 15 százalékkal több, mint 2013-ban, a tanácsadást kérők száma pedig továbbra is 5000 körül alakult. Az elnök kiemelte, hogy az eléjük került ügyek 50 százaléka egyezséggel zárult, az eljárás során hozott az ajánlások 80 százalékát az érintettek végrehajtották.

Baranovszky György, Budapesti Békéltető Testület (BBT) elnöke elmondta, továbbra is a kereskedelem területéről fordulnak hozzájuk leginkább, és még mindig úgy látják, hogy a szakértői szakvélemények kérdését rendezni kellene. Szerintük a szakvéleményeket csak akkreditált szakértőknek, intézményeknek kellene kiadniuk. Az elnök megismételte korábbi álláspontjukat, amely szerint meg kellene szüntetni a termékbemutatókat, hiszen tapasztalataik alapján még mindig jellemző, hogy becsapják a fogyasztókat, tisztességtelenül járnak el velük szemben, és továbbra is megfoghatatlanok a fogyasztói csoportok.

Baranovszky György szólt arról is, hogy az európai uniós rendelet alapján hamarosan a BBT lesz illetékes a vitarendezésre Magyarországon az online kereskedelemmel összefüggő konkrét ügyekben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés