hirdetés
hirdetés
2021. április. 23., péntek - Béla.
hirdetés

Még érdemes az egészségügyi dolgozóknak is kérni a védőoltást

Az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozóknak is érdemes még kérniük az influenza elleni védőoltást, mondta az országos tisztifőorvos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Müller Cecília a Dél-pesti Centrumkórházban tartott tájékoztatón elmondta: megbetegedések már vannak, járvány még nincs az országban. Mint mondta, az elmúlt évek adatai alapján január végére, február elejére várják a járvány tetőzését. Az egészségügyi intézményekben és a szociális ágazatban dolgozóknak is érdemes oltatniuk magukat, hiszen így nemcsak magukat, hanem a betegeket is megvédhetik a fertőzéstől.

Mint mondta, vannak olyan kórházak, ahol nagyon magas a dolgozók átoltottsága, de vannak olyan intézmények, osztályok is, ahol kevesebben oltatják be magukat. Tavaly az összes ingyenes oltóanyag fele fogyott el. Felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségügyi dolgozók számára biztosítják az ingyenes oltóanyagot.

Szlávik János infektológus főorvos elmondta: évente több százezer ember hal meg az influenza következtében, az influenzával kórházba kerülők 4-5 százaléka meghal az influenza vagy az influenza szövődményei következtében, de daganatos, krónikus betegeknél ez a halálozási arány 10-15 százalék is lehet.  Nagyon fontos a védőoltás, nemcsak a rizikócsoportokban, hanem az egészségügyi dolgozók körében is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy még mindig nem késő beadatni az oltást, elegendő idő van ahhoz, hogy kialakuljon a védettség. A sajtótájékoztatót követően néhány egészségügyi dolgozó a kamerák előtt kapta meg a védőoltást.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés