hirdetés
hirdetés
2022. december. 07., szerda - Ambrus.
hirdetés

Marihuánával az Alzheimer-kór megelőzéséért?

A THC és a kannabiszban található néhány más vegyület segít lebontani az agyban azt a proteint, aminek felgyülemlése Alzheimer-kórhoz vezet, derült ki egy kutatásból, amelyről a 444.hu is beszámol.

hirdetés

Korábban is jelentek meg tanulmányok arról, hogy a marihuánában lévő fő hatóanyag, a THC megvédheti az agyat az Alzheimer-kór ellen. Most viszont egy kutatás bebizonyította, hogy a THC és a kannabiszban található néhány más vegyület tényleg segít lebontani az agyban azt a proteint, aminek felgyülemlése Alzheimer-kórhoz vezet, és az Alzheimerre jellemző gyulladásokat is segíthet kezelni – derül ki David Schubert professzor, a kutatás vezetőjének nyilatkozatából. 

A kutatók szerint az azért még messze van, hogy konkrétan marihuánafogyasztást javasoljanak a betegeknek a THC hosszú távú gyógyító hatása miatt, viszont a mostani felfedezés idővel egy célirányos gyógyszer kifejlesztéséhez vezethet – írja a 444.hubabwnews.com híre alapján. A study eredményeit az Aging and Mechanisms of Disease szaklapban publikálták.

(forrás: 444)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés