hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

Már nem kell sokat várni a koronavírus-vakcinára?

Az Imperial College London kutatói roppant közel állnak a koronavírus elleni hatékony vakcina kifejlesztéséhez, már a jövő héten megkezdhetnék az állatkísérleteket, ha lenne rá pénz, írja az Index.

hirdetés

Robin Shattock infektológus, a főiskola professzora egy interjúban elmondta, ő és csapata komoly tudományos áttörést értek el azzal, hogy sikerült 2-3 napra, de legfeljebb két hétre leszorítani az ellenanyag kifejlesztéséhez szükséges időt.

Robin Shattock azt közölte, hogy kutatócsoportja eljutott abba a fázisba, hogy már a jövő héten megkezdhetnék az állatkísérleteket, és ha megkapnák a kutatáshoz szükséges anyagi támogatást, már a nyáron meglennének a szükséges emberes kísérletek is.

A professzor szerint a vakcinakutatások hagyományosan 2-3 évig tartanak, és a klinikai tesztekbe akkor még nem is kezdtek bele. "Mi viszont 14 nap alatt kifejlesztettünk egy potenciális vakcinát a laborban. A jövő héten megkezdjük az állatkísérleteket, amivel szintén gyorsan végezni tudunk. A következő szakaszban az embereken kell elvégezni a teszteket, megfelelő finanszírozással ez is meglehet pár hónapon belül" – idézi a professzorral készült interjút az Index.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés