hirdetés
hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés

Már 1500 patikában van kizárólag biztonságos étrend-kiegészítő

Már több mint 1500 gyógyszertár csatlakozott a Biztonságos étrend-kiegészítő programhoz, derül ki a köztestület honlapján a Magyar Gyógyszerészi Kamara februári elnökségi üléséről közölt információból.

hirdetés

Mint egyebek között írják: dr. Bérci István, dr. Horányi Tamás és a kamarai elnök dr. Békefi Csillával, a Biztonságos étrend-kiegészítő program kiterjesztéséért felelős területi szervezeti elnökkel folytatott megbeszélést. Eszerint már több mint 1500 gyógyszertár csatlakozott a programhoz. Négy megye van, ahol a patikák több mint 80 százaléka, egyben több mint a 90 százaléka csatlakozott, de van olyan területi szervezet, ahol a patikáknak csak kb. a fele… „Mindenesetre az 1500-as szám mögé már megfelelő kampányt lehet építeni” – mondta dr. Hankó Zoltán.

A tudósításból a többi közt az is kiderül,  hogy dr. Páva Hanna, az ÁEEK Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság főigazgató-helyettese, dr. Botz Lajos professzorral, dr. Hankó Balázzsal és dr. Hankó Zoltánnal folytatott megbeszélést az erdélyi magyar anyanyelvű gyógyszerészek magyarországi szakképzéséről. Korábban a Hargita Megyei Gyógyszerész Napok keretében együttműködési megállapodás született a PTE Gyógyszerésztudományi Kara, az MGYK és a Hargita megyei kamara között arról, hogy erdélyi gyógyszerészek a gyógyszerészi gondozás és a gyógyszertárvezetés és üzemeltetés szakképzésben részt vehetnek. A vizsgákhoz szükséges előadások és gyakorlat egy részét erdélyi, más részét magyarországi helyeken tölthetik. A megbeszélésen szó esett arról is, hogyan tudná az ÁEEK a gyógyszerészek patikai munkáját segíteni. „Bízom abban, hogy érdemi tárgyalások kezdődhetnek a gyógyszerészhallgatók és a nem állami intézményeknél dolgozó szakgyógyszerész-jelöltek ösztöndíjairól is” – emelte ki az elnök.

További témák és további részletek

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés