hirdetés
hirdetés
2021. április. 23., péntek - Béla.
hirdetés

A gyógyszergyártók munkájának elismerése a megállapodás

A magyar gyógyszeripari teljesítmény elismerésének tekinti a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz), hogy stratégiai megállapodást kötött velük a Külgazdasági és Külügyminisztérium, jelentette ki a szövetség elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

hirdetés

Greskovits Dávid hozzátette: a magyar gyógyszeripar egy főre jutó hozzáadott érték tekintetében messze megelőzi a környező országokat és kibocsátása megközelíti a lengyel piacét. Ez kiemelkedő eredmény, figyelembe véve, hogy Lengyelország gazdasága négyszer nagyobb Magyarországénál.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a reggeli műsorban azt mondta, Magyarország kormánya közéleti munkáját a párbeszédre alapozza, ezért is kötnek stratégiai megállapodásokat olyan csoportokkal, amelyeket közös élethelyzet vagy hivatás köt össze, és a magyar méhészekkel, horgászokkal, gazdákkal, gyógyszerészekkel és cukorbetegekkel kötött megállapodások után kedden a magyarországi gyógyszergyártók voltak soron. Hangsúlyozta, hogy a magyarországi gyógyszergyártás világszínvonalú, hozzáadott érték tekintetében kiemelkedő és termékeiket a világ több mint 130 országában forgalmazzák. A magyar gazdaság motorja az exportteljesítmény és ebben a tekintetben a Magyosz nagyon jól teljesít.

Ezzel kapcsolatban Greskovits Dávid elmondta: a Magyosz 2018-as 1100 milliárd forintos nettó árbevételének több mint 80 százaléka exportból származott. A kedden aláírt megállapodás szerint a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége vállalja, hogy a jövőben is mindent megtesz a betegellátás biztonságos fenntartásáért. Ösztönözni fogja tagvállalatait arra, hogy folytassák kutatás-fejlesztési és beruházási tevékenységüket a mindenkori piaci viszonyokhoz mérten, növeljék exportpiaci jelenlétüket, és bővítsék a foglalkoztatást a lehetőségeik függvényében.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés