hirdetés
hirdetés
2020. április. 05., vasárnap - Vince.
hirdetés

Lúgosításlegenda

Komoly iparág épült a lúgosításra, sok cég keres irdatlan összeget azzal, hogy az emberek elhiszik: betegségüket az elsavasodás okozza: a méregtelenítés mellett a lúgosításhoz kapcsolódik a legtöbb tévhit. Az MNO összeállítása.

hirdetés

Egyre több készítményt, köztük étrend-kiegészítőket és ásványvizeket reklámoznak azzal, hogy lúgos kémhatású. Vannak könyvek, speciális gyümölcsprések és egyéb élelmiszer-feldolgozó eszközök, egytől egyik azokat célozzák, akik hisznek a lúgosítás legendájában, amelyről az MNO készített összeállítást.

„Ezek azért eladhatók, mert az emberek válaszokat akarnak arra, miért betegednek meg, és ugyan előfordul, hogy fertőzés vagy genetikai hajlam miatt, sok esetben nem lehet meghatározni a pontos okot, nagyon bonyolult, komplex kérdésről van szó” – mondja Novák Hunor orvos. Ilyenkor jön képbe az elsavasodás mint bűnbak, amivel a betegségeket meg lehet magyarázni. Ez a válasz nagyon egyszerű: minden baj abból fakad, hogy a szervezet elsavasodott, és a megoldás a lúgosítás.

Ez jól hangzik, pláne hogy csak arról van szó: zöldségeket és lúgosító italokat kell enni és inni. Viszont a lúgosítás többről szól, mint az egészséges táplálkozásról. Hívői a speciális étrend-kiegészítők mellett szódabikarbónát (nátrium-hidrogénkarbonátot) fogyasztanak, aminek tartós bevitele nem egészséges.

A lúgosítás hívői jellemzően orvosellenesek is lesznek, aminek komoly következményei lehetnek, hiszen a lúgosítástól meggyógyulni senki nem fog. Ennek ellenére sokan próbálkoznak a módszerrel, komoly betegségekből akarnak gyógyszerek nélkül, szódabikarbóna segítségével felépülni.

Az szódabikarbónával végzett intravénás lúgosítás kiindulási alapja a Young-féle lúgosító diéta. Kitalálója egy természetgyógyász, aki nem orvos, doktori címét más egyetemen szerezte. Eredeti elképzelése az volt, hogy a lúgosító ételek jót tesznek a szervezetek, ami igaz is, hiszen a zöldségek, gyümölcsök valóban egészségesek – csak éppen nem azért, mert lúgos a kémhatásuk – mondja Csupor Dezső gyógyszerész, a Szegedi Tudományegyetem docense.

Hamar megjelentek a lúgosításra épített termékek is. „Például nálunk is voltak forgalomban olyan lúgosító cseppek, amelyek tömény lúgot tartalmaztak, és amelyeket szájon át kellett bevenni. Ez volt a lúgosítás második állomása. A harmadik stádium az infúzióban beadott szódabikarbóna volt” – ismerteti a lépcsőfokokat Csupor Dezső.

A szódabikarbónás infúziót nemcsak önmagában alkalmazzák, hanem a szintén sarlatánok által használt B17-vitaminos injekció mellé is ajánlják. Itt az indok az, hogy fokozza a szerves ciánt tartalmazó B17 rákellenes hatását, ami azért is irreális állítás, mert a B17-injekció nem gyógyítja rákot. Ha ugyanis sikerül olyan dózisban adni, amely a tumoros sejtekre nézve végzetes, akkor attól a beteg is meghal, ha pedig nem, akkor a daganat és a páciens is életben marad.

(forrás: MNO)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés