hirdetés
hirdetés
2017. február. 25., szombat - Géza.
hirdetés

„Létfontosságú” lesz a nagykereskedelem

Az gyógyszernagykereskedelem államosításának lehetőségével és esélyeivel foglalkozik a NOL.

hirdetés

Annak kapcsán írnak az utóbbi időben rendre előkerülő témáról, hogy már parlament előtt van az az egészségügyi salátatörvénytervezet, amely az úgynevezett „Létfontosságú rendszerek és létesítmények” közé sorolná be a gyógyszer-nagykereskedelmet. Ide olyan létesítmények, szolgáltatások és információs rendszerek tartoznak, amelyek ha működésképtelenné válnának, vagy ha megsemmisülnének, az csapást jelenthetne a nemzetbiztonságra, a gazdaságra, a közegészségügyre, a közbiztonságra vagy a kormány hatékony működésére – idézi fel a lap.

Egyúttal emlékeztet: tavaly nyáron az egészségügyi ágazatból már e kategória alá sorolták az állami kórházi ellátást, a mentésirányítást, az egészségügyi tartalékkészleteket, a vérellátást, az egészségbiztosító informatikai rendszerét, valamint azt a hazai biztonsági labort, ahol a veszélyes vírusokat gyűjtik, őrzik. A Népszabadságnak szakértők azt mondták: a gyógyszer-nagykereskedelem államosításával járó nemzetközi botrány ezzel a lépéssel elkerülhető. Hiszen formailag csupán az történik majd, hogy állami monopóliummá válik a kórházakban a gyógyszer-nagykereskedelem – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A Boehringer Ingelheim újabb eredményeket jelentett be 494 olyan beteg adatai alapján, akik a jelenleg is zajló, III. fázisú RE-VERSE AD™ vizsgálatban vesznek részt.

Amerikában megölte első áldozatát az a baktériumtörzs, amelynek elterjedésétől világszerte rettegnek, írja a Magyar Nemzet.

hirdetés