hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Kulcskérdések gyógyszerészeknek

Hogyan alkalmazhatóak a vény nélküli gyógyszerek terápiák mellett, vagy azok részeként? Hogyan hatnak az OTC gyógyszerek a betegekre? – többek között ezekre a kérdésekre is választ keresnek a Gyógyszerészet, gyógyszerellátás kulcskérdései című konferencián.

hirdetés

A 2017. évi továbbképzés témája ismét egy aktuális, sok esetben a gyógyszeres terápiát is befolyásoló kérdés. A vény nélkül beszerezhető gyógyszerek megítélése ellentmondásos a gyakorló orvosok és gyógyszerészek körében. Az előnyeiket kiemelő érvekkel szemben számos aggodalom is megfogalmazódik a gyógyítással hivatásszerűen foglalkozó szakemberek részéről. Az ilyen készítmények „piacának” egyik különleges sajátossága a vényköteles gyógyszerekkel szemben, hogy a betegek/fogyasztók részére is reklámozhatók.

Napjainkra a hazai televízió reklámok negyede már valamilyen vénynélkül is beszerezhető készítményről szól. Ezen reklámok elsődleges célközönsége nem az egészségügyi szakember, sokkal inkább a laikus fogyasztó, vagy „fogyasztó-jelölt”.  Ezek hatása a betegekre aligha tekinthető „jelentéktelennek”. A gyakorló orvosok és gyógyszerészek részére ezért is fontos az OTC gyógyszerpiac működésének átfogóbb, több szakterületét is érintő ismerete, ugyanis erre a területre is igaz a marketinges állítás: „könnyebb szakmailag is jól együtt élni valamivel, aminek ismerjük a működését”.

A továbbképzést február 24-25-én Budapeten tartják.

(forrás: PharmaOnline )
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés