hirdetés
hirdetés
2021. október. 17., vasárnap - Hedvig.
hirdetés

Koronavírus: teendők gyógyszertáraknak

Az országos tisztifőgyógyszerész felhívást tett közzé az OGYÉI honlapján a patikák számára a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos újabb teendőkről.

Tisztelt Gyógyszerész Kolléga!

A járvány elleni védekezés részeként kérem szíves közreműködését abban, hogy a gyógyszertár betegforgalmi terének kialakítását figyelembe véve lehetőség szerint csak annyi beteget engedjen tartózkodni a betegforgalmi térben, ahány gyógyszerkiadó hely működik. Kérem, hogy a megfelelő tájékoztatás érdekében a következő plakátot helyezze ki!

Amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, kérem, mérlegelje a kiadó ablakon keresztül történő gyógyszerkiadási formát is!

Az orvosi vények aláírására kihelyezett tollak, az officinába kihelyezett víz és poharak, a gyógyszertári szórólapok és újságok, valamint a gyermeksarokban lévő tárgyak beszedéséről szíveskedjen mihamarabb gondoskodni!

Közreműködő segítségét köszönöm!

 

Tisztelettel:

El Koulali Zakariás

országos tisztifőgyógyszerész

*

Az OGYÉI korábban tájékoztatót küldött valamennyi gyógyszertárnak, továbbá honlapján közzétette a gyártó és forgalmazó szervezetek vezetőinek szóló felhívását, mely szerint orvos-és gyógyszertár-látogatói kerüljék az egészségügyi intézmények személyes felkeresését.

Az OGYÉI főigazgató-helyettesével történt konzultációnak megfelelően korrigáltam az „Előzetes tájékoztató gyógyszerészi eljárásrendről” c., a kamara honlapján március 11-én közzétett tájékoztatót. A korrigálás során a tájékoztatóból törlésre került az a mondat, amely szerint a kiadási igazolást kiváltó személy általi aláírásától el lehet tekinteni. A tájékoztató szövegében más módosításra nem került sor, írja a kamara elnöke.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés