hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Kórokozómentes csomagolóanyagok a gyógyszeripar számára

A vírus-és baktériummentességet nano-ezüst részecskékkel ellátott lakk-, vagy fóliabevonattal érik el, az így kezelt csomagolóanyagokra kerülő kórokozók száma 99,99 százalékkal lecsökken.

hirdetés

Fazekas Attila Box Print-FSD Packaging Kft. ügyvezető igazgatója a beruházás hétfői átadásán az MTI-nek elmondta: uniós pályázaton 548 millió forintot nyertek el, amelyet önerővel és banki hitellel egészítettek ki. Hozzátette, hogy egészségipari, higiéniai és élelmiszeripari termékek csomagolását már most is tudják gyártani, és hamarosan megfelelnek a még szigorúbb szabványoknak is, amivel a gyógyszeripar számára is tudnak készíteni termékeket.

A vírus-és baktériummentességet nano-ezüst részecskékkel ellátott lakk-, vagy fóliabevonattal érik el, amelyet speciális géppark segítségével visznek fel a csomagolóanyagok felületére. Az így kezelt csomagolóanyagokra rákerülő vírusok és baktériumok száma 99,99 százalékkal lecsökken.

A lakk funkcionalitását ISO szabványnak megfelelően baktériumfajokkal és a koronavírus-család törzsével szemben sikeresen tesztelték.

Fazekas Attila elmondta, hogy koronavírus antigén gyorsteszt dobozból évi 150 millió darabot tudnak gyártani, ezért keresik az exportlehetőséget is, elsősorban Németországba.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés