hirdetés
hirdetés
2023. február. 03., péntek - Balázs.
hirdetés

Kormányhatározat az oltóanyagok beszerzéséről

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány 1540/2019. (IX. 25.) határozata a 2020–2022. évekre vonatkozó oltóanyag-beszerzésekről, írja a Weborvos.

hirdetés

Az emberi erőforrások miniszterének kell gondoskodnia az alábbi oltóanyagok szükséges mennyiségének beszerzéséről:  a gümőkór (tuberkulózis), a torokgyík (diphtheria), a  szamárköhögés (pertussis), a  merevgörcs (tetanus), a  járványos gyermekbénulás (poliomyelitis anterior acuta), a  Haemophilus influenzae B okozta invazív betegség, a  pneumococcus okozta betegségek, a  kanyaró (morbilli), a  rózsahimlő (rubeola), a  mumpsz (parotitis epidemica), a  bárányhimlő (varicella), a  Hepatitis B okozta fertőző májgyulladás, valamint a  Humán papillomavírus okozta megbetegedések elleni szerek.

A kormányhatározat szerint a közbeszerzést szeptember 30-áig kell kiírni, és nemcsak a felsorolt betegségekre, hanem a további fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló miniszteri rendelet alapján meghatározott védőoltások beszerzésére is.

A pénzügyminiszternek kell gondoskodnia arról, hogy a védőoltások beszerzéséhez a fedezetet biztosítsák a költségvetésből 2020–2022 között, s a Nemzeti Népegészségügyi Központ  kiadási előirányzatába ennek megfelelően évente 13 milliárd forintot terveznek, közli a lap.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés