hirdetés
hirdetés
2021. április. 23., péntek - Béla.
hirdetés

Kockázatos, de megérheti a Teva

A Teva részvénye vonzó lehet azon befektetők számára, akik hajlandók magasabb kockázatot vállalni. A 2026-ban lejáró kötvényével majdnem 7 százalékos éves hozamot lehet elérni, írja a VG.

hirdetés

A Teva izraeli gyógyszercég részvényei és kötvényei jelentős esést szenvedtek el az elmúlt egy hónapban. A társaság globális vezető szerepet tölt be a generikus és a speciális gyógyszerek piacán, több mint 3500 termékből álló portfóliója van szinte minden terápiás területen. Májusban a részvények árfolyama 44 százalékot esett, 2026-ban lejáró, amerikai dollárban kibocsátott, 3,15 százalékos kamatozású kötvényének árfolyama pedig 11 százalékkal értékelődött le.

Az elmúlt egy héten a nagyobb elemzőházak egymás után frissítették várakozásaikat, azonban lényegesen magasabb célárfolyamokat határoztak meg, az átlagárfolyam 16,5 dollár, ami több mint 70 százalékos felértékelődés a jelenlegi árfolyamhoz képest.

A gyógyszercég elnöke a napokban 1 milliárd dollár értékben vásárolt a részvényekből.

Mindezeket figyelembe véve a Teva részvénye vonzó lehet azon befektetők számára, akik hajlandók magasabb kockázatot vállalni. A 2026-ban lejáró kötvényével majdnem 7 százalékos éves hozamot lehet elérni. Viszont figyelembe kell venni, hogy a társaságnak számos függőben levő peres ügye van, amelyeknek az alakulása kihat mind a részvény, mind a kötvény árfolyamára, ezért nagyobb volatilitásra lehet számítani, írja elemzésében a Világgazdaság.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés