hirdetés
hirdetés

Kísérleti állatok, gyógyszerek Észak-Koreának

Főként gyógyszereket és vélhetően kísérletekhez szükséges állato­kat adunk el Észak-Koreának. 24,5 millióért antibiotikumot veszünk, közölte a BorsOnline.

hirdetés

Az elmúlt években többször „kisegítettük” Kim Dzsong Un országát egy-egy kisebb üzlettel, de ezek jellemzően magáncégek ügyletei. Adtunk el fát, folyadékszivattyút, elektromos jelzőkészüléket, lengéscsillapítókat (tavaly 2,1 millió, 2015-ben 11,1 millió forintért), de vásároltunk mi is a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságtól tévékamerákat száztizenhétmillióért.

Itt még nincs vége, néhány magyar cég idén is üzletel Észak-Koreával. „Megközelítőleg hétmillió forint értékű, alapvetően gyógyszeripari kivitelről van szó. Ez egyrészt élő emlős állatokat (4,4 millió forint), másrészt terápiás vagy megelőzési célra szolgáló gyógyszereket jelent. 24,5 millió forintos behozatalunk teljes egészében szulfonamidokat tartalmaz. Ezeket ismereteink szerint bakteriális fertőzések kezelésére használják” – részletezi a külügyi tárca a lap kérdésére.

S hogy mi lesz, ha Donald Trump beváltja az ígéretét, és megszakít minden kereskedelmi kapcsolatot az Észak-Koreával üzletelő országokkal? „Ha ez az amerikai félnek fontos, készek vagyunk bármikor olyan jogszabály meghozására, amivel ezt leállítjuk, de nem hisszük, hogy a mi hétmillió forintos exportunkon múlik a rezsim fennmaradása” – jegyezték meg.

(forrás: Bors)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés