hirdetés
hirdetés
2023. február. 03., péntek - Balázs.
hirdetés

Kezdődnek a Zika-vírus elleni oltás tesztjei

A következő hetekben megkezdődnek a kísérleti oltóanyag klinikai próbái az után, hogy az illetékes amerikai hatóság, a Szövetségi Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) megadta az engedélyt a pennsylvaniai székhelyű Inovio gyógyszeripari cégnek, írja a 24.hu.

hirdetés

Az Inovio bejelentette, hogy megkapta az engedélyt a DNS-alapú oltóanyag klinikai próbáinak korai, a hatóanyag biztonságosságát vizsgáló szakaszára. Az Inovio oltása az immunrendszert “megtanítja arra”, hogy harcoljon az egyiptomi csípőszúnyog által terjesztett vírus ellen, úgy hogy a szervezetbe egy genetikailag létrehozott anyagot juttat, amely a vírust utánozza.

Az Inovio közleménye szerint az oltóanyaggal végzett állatkísérletekben az állatokban antitestek alakultak ki és az immunrendszernek olyan sejtjei, amelyek megtámadták a vírust. 

Az Inovio és partnere, a GeneOne Life Science 40 embert von be a klinikai próbába, hogy megállapítsa az oltóanyag legbiztonságosabb dózisát. A vállalat illetékesei azzal számolnak, hogy 2016 végére lesznek eredményeik a próbákból.

Jelenleg nincs semmilyen gyógyszer vagy oltóanyag a Zika-vírus ellen, amelyet a szúnyogok terjesztenek, írja a lap.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés