hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Kezdődhet a Pfizer omikronra optimalizált oltásának tesztelése

1420 egészséges, 18-55 éves felnőtt bevonásával kezdődik meg Amerikában az oltás tesztje, melyet emlékeztetőként, illetve az alapimmunizálás részeként is alkalmaznak majd az önkénteseknél, közli az InfoStart.

hirdetés

A védőoltást három csoportra osztva adják be a betegeknek, az egyes csoportok összetétele a következőképpen alakul majd:

  • olyanok, akik 90-180 napja kapták meg az első két adag vakcinát, ők egy vagy két adag oltást kapnak,
  • olyanok, akik 90-180 napja kapták meg az első két adag vakcinát, és most egy adagot kapnak,
  • olyanok, akik nem kaptak egy oltást sem, és most három adagban részesülnek.
Az oltás 30 mikrogrammos dózisú lesz, ahogyan a jelenleg engedélyezett Pfizer vakcina is.

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója a múlt hónapban azt mondta, hogy ha új vakcinára van szükség az omikron ellen, a vállalat márciusra elkészíti azt. A Pfizer szóvivője most megerősítette, hogy a vállalat megkezdte a vakcinának a gyártását. "Az omikron megjelenése óta után proaktívan vizsgáljuk és kockázat esetén gyártjuk az omikronra optimalizált oltást, de természetesen szükségünk van eredményekre és az egészségügyi hatóságokkal folytatott megbeszélésekre, valamint jóváhagyásokra, mielőtt azt bevetnénk" – mondta a szóvivő a CNN-nek.

Az idénre előirányzott gyártási volumenre ígérete szerint nem lesz hatása ennek a fejlesztésnek, továbbra is úgy véli, idén 4 milliárd adag oltást készítenek majd, közli a lap.
(forrás: Infostart)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés