hirdetés
hirdetés
2021. március. 01., hétfő - Albin.
hirdetés

Kemenesi Gábor a COVID-vakcinákról: hatékonyan és jól működnek

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársa, a Koronavírus Kutató Akciócsoportnak tagja újabb videójában a SzabadEurópa szerint arról beszélt, hogy a harmadik generációs vakcinákban a jelenkori tudomány legjava van.

hirdetés

világszerte már 15 millió embert oltottak be, és emlékeztetett arra, hogy az elvárás Covid-vakcinákkal szemben a legalább 50 százalékos hatékonyság volt, ezek az oltóanyagok pedig 90 illetve e fölötti hatékonyságot mutatnak.

Biológus kutatóként ismerve a technológiát, tudva, hogy az működik, semmiféle oka nincs rá, hogy ne bízzon benne – érvel a SzabadEurópa szerint Kemenesi Gábor, aki az egyik legnagyobb félelemről, a hosszú távú mellékhatások lehetőségéről is beszél. A kulcsszó a hatékonyság és a biztonságosság, és ezek ugyanazon a skálán mozognak valamennyi vakcinánál – érvel a szakember, aki mindenkit arra biztat, hogy kövesse a példáját és oltassa be magát.

2021 szerinte a kilábalás éve lehet. A járvány hullámairól szólva Kemenesi Gábor azt mondta, jól látszik, hogy a járványnak van egy hullámtermészete és azt is látni, hogy ez a vírus velünk fog maradni, de mint fogalmazott, a vakcinák birtokában ez már egy megszelídített vírust jelent majd. A vakcinák épp a vírus méregfogát húzzák ki, de ehhez az kell, hogy mindenki bízzon az orvostudományban és ne féljen beoltatni magát, ha nem akar maszk mögött élni.

(forrás: Szabad Európa)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés