2021. március. 02., kedd - Lujza.

Kamarai tájékoztató a védőmaszkokról

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel való együttműködés keretei között, valamint az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon is kezdeményeztük, hogy a gyógyszertárak – a többi egészségügyi szolgáltatóhoz hasonlóan – részesei lehessenek az egészségügyi védőmaszk-ellátásnak, olvasható a kamara honlapján.

hirdetés

Mint az a Hankó Zoltán és Feller Antal által aláírt tájékoztatóban olvasható: "Információink szerint a stratégiai készletek központi kialakítása jelenleg is tart, így a stratégiai készletből való ellátás időpontja ma még bizonytalan. Azonban a Hungaropharma Zrt.-nek piaci kapcsolatain keresztül – ugyan korlátozott számban – sikerült jó minőségű egészségügyi szájmaszkokat beszerezni, melyet elsőként a hazai gyógyszertárak saját felhasználású céljára biztosít, azaz a Hungaropharma Zrt. és a kamara közötti korábbi egyeztetésen létrejött megállapodásnak megfelelően, a Hungaropharma valamennyi közforgalmú-, intézeti-és intézeti, vényforgalmat is lebonyolító gyógyszertárnak, függetlenül a meglévő szerződésüktől, saját felhasználás céljára,egy-egy 50 db-os doboz szájmaszkot biztosít.

Megállapodásunk értelmében, az ügyintézés egyszerűbbé tétele érdekében,csak azoknak a gyógyszertáraknak a visszajelzését várjuk a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre február 14. 24:00 óráig, amelyek ezzel a lehetőséggel nem kívánnak élni."

További információ az MGYK honlapján

hirdetés

Nem lehet elképzelni olyan rossz vakcinát, amelynek a mellékhatásait egy napon lehetne említeni a koronavírus-fertőzés veszélyeivel és lehetséges szövődményeivel – véli dr. Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem virológus-immunológus professzora.

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításával 2021. január 1-től az elsőfokú közigazgatási hatósági eljárások alapvetően illetékmentessé váltak. Ennek következtében – a törvény 1. számú mellékletében felsorolt néhány speciális esettől eltekintve – nem kell megfizetni a 3000 forintos eljárási illetéket az ügyintézés során.