hirdetés
hirdetés
2021. április. 23., péntek - Béla.
hirdetés

Janis Meiksans a Teva Gyógyszergyár Zrt. élén

A Teva Gyógyszergyár Zrt. bejelentette, hogy a mai naptól Janis Meiksans tölti be a vállalat kereskedelmi vezérigazgatói, valamint az igazgatósági elnöki posztját.

hirdetés

Janis Meiksans 2011 és 2019 között a Teva lett leányvállalatának vezérigazgatója, az igazgatótanács elnöke, és a baltikumi régió vezetője volt. Négy éven keresztül a Lett Orvosszövetség alelnöke és igazgatótanácsának tagja, 2019. júniustól pedig a Teva magyarországi leányvállalatát segíti további eredmények elérésében és működésének hatékonyabbá tételében.

A Teva baltikumi régióért felelős kereskedelmi vezérigazgatójaként Janis Meiksans az elmúlt időszakban sikerrel vezette a Teva észt, lett és litván szervezeti egységeit, erős és dinamikusan fejlődő vállalatot hozva létre.

„Biztos vagyok benne, hogy Janist kimagasló tapasztalata és széleskörű iparági ismerete is segíteni fogja abban, hogy Magyarországon is kiváló eredményeket érjen el a vállalat”, mondta Michał Nitka, a Teva Lengyelországért és a kelet-közép-európai régióért felelős kereskedelmi vezérigazgatója. „Janis Meiksans kiemelkedő vezetői képességei jelentős szerepet játszottak abban, hogy sikeres csapatokat hozzon létre a cégen belül és eredményes kereskedelmi tevékenységet valósítson meg”, tette hozzá Michał Nitka.

Janis Meiksans kinevezésével kapcsolatban az alábbiakat hangsúlyozta: “Rendkívüli megtiszteltetésnek érzem, hogy a Teva magyarországi szervezetének élére neveztek ki. Biztos vagyok benne, hogy a Teva birtokában van mindazon feltételeknek és termékeknek, hogy vezető szerepet tölthessen be a generikus és biológiai gyógyszerek területén, hozzájárulva ezzel a betegek életének jobbá tételéhez. Büszkeséggel tölt el, hogy az erős és tehetséges magyarországi csapatot vezethetem.”

 

Janis Meiksans  orvosi diplomáját a rigai Stradins Egyetemen szerezte, ezt követően a franciaországi INSEAD üzleti főiskolán tanult pénzügyet és nemzetközi marketinget. Több mint 20 éves nemzetközi gyógyszeripari tapasztalattal rendelkezik, amely során különböző vezetői pozíciókat töltött be értékesítési és marketing területen a Baltikumban, a Független Államok Közösségében és Skandináviában. Ezt megelőzően 18 évig gyermeksebészként praktizált. Házas, két felnőtt fia van és szenvedélye a repülés.

 

 

(forrás: Teva Gyógyszergyár Zrt.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés