hirdetés
hirdetés
2021. március. 07., vasárnap - Tamás.
hirdetés

Ismét visszaéltek a Semmelweis Egyetem nevével

Olyan szert reklámoznak az egyik klinikára hivatkozva, mely azt ígéri, hogy teljesen megtisztítja a véredényeket a koleszterin lerakódásoktól, és a hatására felszívódnak a trombózisok.

hirdetés

Az online felületen elérhető cikkek szinte teljes gyógyulást ígérnek a magas vérnyomással küzdő betegeknek, és hamisan azt a látszatot keltik, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki.

Ugyanezzel a megtévesztő cikkel egyébként több terméket is reklámoznak, ám ezeket különböző neveken, illetve más betegségekre, például paraziták ellen is ajánlják a csalók. A cikkek alapján úgy tűnhet, mintha a valódira nagyon emlékeztető nevű, de nem létező egészségügyi intézmények, vagy egészségügyi szervezetek vezetősége nevében nyilatkozó orvosok ajánlanák megvételre az adott terméket.

A Semmelweis Egyetem a visszaélés miatt megteszi a szükséges lépéseket, de addig kérjük, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók.

A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés