hirdetés
hirdetés
2021. április. 23., péntek - Béla.
hirdetés

Ismét vakcinahiány

Hiány van a csecsemők kötelező oltóanyagaiból, de állítólag a jövő héten elkezdenek szállítani, írja a 444.hu.

hirdetés

A Pentaxim vakcináról a verőcei védőnői szolgálat egy mukatársa a Facebookra, közsszolgálati jelleggel posztolta ki, hogy átmeneti oltóanyag hiány miatt a 2,3,4 hónapos, 18 hónapos oltások elmaradnak.

A 444.hu az Emmi-t kérdezte, hogy a verőcei elszigetelt eset-e vagy országos oltóanyaghiányról van szó, iiletve azt, hogy egy vagy több oltóanyag érintett-e. A válaszban az állt, hogy a jövő héten indul az oltóanyag-kiszállítás a megyei és járási kormányhivatalokba, ennek során a többi oltóanyagból a teljes negyedéves mennyiség, míg a hiányzó oltóanyagból egy kisebb mennyiség. Júliusban lesz egy újabb kiszállítás, amikor már a szokásoknak megfelelően a teljes negyedévre szükséges oltóanyag mennyiséget megkapják a kormányhivatalok, és rajtuk keresztül az oltóorvosok, ebből az oltóanyagból is, így valamennyi gyermekkori védőoltáshoz szükséges oltóanyag megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll.

A legjobb a válaszlevél zárómondata volt, ami a magyar minisztériumok azon meggyőződését sugározta magából, hogy a világban ugyan előfordulhatnak hibák, de azokat definíció szerint sohasem a minisztériumok követik el: Amennyiben egy csecsemő később (például nem 3, hanem 4 hónapos korban) kapja meg az oltást az semmilyen fennakadást nem jelent az oltási rendszerben, az immunizációt nem befolyásolja.

(forrás: 444.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés