hirdetés
hirdetés
2021. június. 14., hétfő - Vazul.
hirdetés

Innovatív gyógyszerek kutatását támogatja az Európai Bizottság

Az innovatív gyógyszerek kutatására irányuló uniós kezdeményezés keretében 117 millió euró (mintegy 41,3 milliárd forint) áll rendelkezésre a koronavírus-járvánnyal összefüggésben márciusban kiírt pályázaton eredményesen szerepelt gyógykezelési és diagnosztikai projektek számára, közölte az Európai Bizottság.

hirdetés

Az innovatív gyógyszerek kutatására irányuló kezdeményezés pályázatának kedden kihirdetett eredménye szerint a finanszírozott nyolc projekt közül öt a diagnosztikára, három pedig a kezelésekre összpontosít. A diagnosztikai eszközökkel foglalkozó projektek olyan eszközök fejlesztését célozzák, amelyek bárhol használhatók, például a kórházi ellátásban vagy a beteg saját otthonában, és gyorsan, 14-40 perc alatt eredményekhez vezetnek.

A további projektek, amelyek a gyógykezelés módszereinek fejlesztését szolgálják, elsősorban a jelenlegi koronavírus-járványt veszik célba, de eközben jelentős erőfeszítéseket tesznek a jövőbeli járványhullámokra való felkészülés érdekében.

Fotó: PO archív
Fotó: PO archív

A projektekben 94 szervezet vesz részt, köztük egyetemek, kutatószervezetek, vállalatok és állami szervek is találhatók. A résztvevők között jelentős számban képviseltetik magukat a kis- és középvállalkozások (kkv-k), melyek a résztvevők több mint 20 százalékát teszik ki, és a költségvetés 17 százalékából részesülnek.

A finanszírozásból 72 millió eurót az Európai Bizottság, 45 millió eurót gyógyszeripari vállalatok és az egyéb résztvevő szervezetek biztosítanak.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés