hirdetés
hirdetés
2021. január. 27., szerda - Angelika.
hirdetés

Influenza: az oltások fele megmaradt

Az influenza ellen rendelkezésre álló 1,3 millió adag térítésmentes vakcina 51,1 százalékát használták fel.

hirdetés
Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) információs hetilapjában, az Epinfóban közölték, hogy az elszámolt oltóanyag mennyisége nem éri el az előző szezonban felhasznált 659 675 adagot.
   
A tájékoztatás szerint a területenkénti megoszlásban az látszik, hogy Budapesten, továbbá Fejér és Pest megyében a háziorvosokhoz eljuttatott oltóanyag több mint 65 százalékát beadták, illetve elszámolták. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében az oltóanyag-felhasználás aránya nem érte el a 40 százalékot.
   
A 3 év alatti, kockázati csoportba tartozó kisgyermekek számára a rendelkezésre álló négyezer adag vakcinából a népegészségügyi főosztályokhoz beérkezett jelentések szerint 2746 adagot (68,7 százalék) használtak fel. Ebből az oltóanyagból az idei szezonban valamivel többet használtak fel, mint a 2015/2016-os szezonban, akkor 2400 vakcinát adtak be.
 
Január 30. és február 5. között tetőzött az influenzajárvány: az előző héthez képest 10 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak az országban, áll az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentésében.    Csökkent a betegek száma, az 5. naptári héten összesen mintegy 92 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. A kormegoszlás nem változott lényegesen az előző heti adatokhoz képest: az influenzaszerű megbetegedések gyakorisága a 3-5 évesek és a 6-14 évesek között volt a legmagasabb, majd a sorban őket követték a 15 és 34 év közöttiek.
(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés