hirdetés
hirdetés
2020. október. 28., szerda - Simon, Szimonetta.
hirdetés

Indiában elkezdik gyártani a koronavírus elleni szert

A világ legnagyobb vakcinagyártója nem várja meg, míg az oxfordi kutatók ígéretes koronavírus-oltása átesik a klinikai teszteken, saját kockázatára máris elkezdi gyártani a vakcinát, írja a Napi.hu.

hirdetés

Az Oxford Vaccine Group, az oltás fejlesztője azzal állt a nyilvánosság elé, hogy hAdOx1 nCoV-19 vakcinája szeptemberre készülhet el. Az első két kísérleti személynek április 23-án adták be a készítményüket, és a kísérletet, amely a brit kormány anyagi támogatását is élvezi, 1100 személy részvételével folytatják.

Adar Poonawalla, az indiai vállalat vezérigazgatója a Times of India sajtóorgánumnak azt nyilatkozta, hogy nem akarnak hónapokat várni az eredményre. Az a céljuk, hogy havi ötmillió oltásra futtassák fel a termelést az első hat hónapban, amit tízmillióra növelhetnek. Ezzel elébe mennének a gigantikus keresletnek, szeptember-októberre 20-40 millió dózisuk állhat készen szállításra a raktáraikban.

A döntést saját kockázatukra és költségükre hozták meg, hogy ha a klinikai teszteken átmegy a vakcina, azonnal a megjelenhessenek vele a piacon. A termékükre nem fognak szabadalmi védettséget kérni, és olcsón kínálják majd, írja a Napi.hu.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés