hirdetés
hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés

In memoriam Dr. Rodler Imre

Elhunyt Professzor Dr. Rodler Imre, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet jogelődje, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet korábbi főigazgatója.

hirdetés

Rodler Imre Felsősegesden született 1935. augusztus 31-én. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1965-ben szerzett általános orvosi diplomát. Tudományos munkaterületei:

  • népélelmezés: egészséges, kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás elterjesztése,
  • táplálkozás-epidemiológia: elhízás, rákbetegség kockázati tényezői,
  • élelmiszer-biztonság: élelmiszer-szennyezők eredete, környezetszennyezés hatása az élelmiszerekre, élelmiszerszennyezők, mint a krónikus megbetegedések kockázati tényezői.

Főbb tisztségei szakmai szervezetekben: az MTA Környezet és Egészség Bizottság tagja, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság főtitkára, a Codex Alimentarius Magyar Nemzeti Bizottság tagja, a Codex Alimentarius Tej és Tejtermék Munkabizottság, valamint Élelmiszerhigiéniai Munkabizottság tagja, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal Tudományos Tanácsadó Testület (Tanács) tagja, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága Közétkeztetési, Vendéglátási és Turisztikai Szakbizottság társelnöke.

Negyvenkét évi tudományos és gyakorlati munka, l6 könyv, 30 könyvfejezet, valamint 65 közlemény – amelyek közül több angol nyelven is megjelent – figyelembevételével az American Biographical Institute (ABI, Amerikai Biográfiai Intézet) kiválasztása és jelölése alapján megkapta a 2007. Man of the Year címet. Prof. Dr. Rodler Imre szerkesztésében jelent meg 2005-ben az utolsó Új Tápanyagtáblázat.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai kegyelettel búcsúznak Prof. Dr. Rodler Imrétől.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés