hirdetés
hirdetés
2021. április. 20., kedd - Tivadar.
hirdetés

Ilyenkor fogy a legtöbb antihisztamin

Antihisztaminból április és szeptember között másfélszer, antiallergén szemcseppből pedig tízszer annyi fogy, mint a téli időszakban, derül ki a Pénzcentrum összeállításából.

hirdetés

Évről évre nő az allergiás betegek száma, körülbelül minden negyedik magyar érintett. Tavaly áprilisban 560 ezer doboz antihisztamint vásároltak a betegek, akik havonta akár 8-10 ezer forintot is ott hagyhatnak a patikában allergiagyógyszerekre. A Pénzcentrumegy budapesti patikában utána járt, hogy milyen gyógykészítményeket érdemes venni, megéri-e felíratni orvossal az adott szereket, és hogy mi a különbség az antiallergén termékek között.

Pénzcentrum: Vannak olyan ismertebb termékek, amelyek nevét gyakrabban hallani, ezért hajlamosak vagyunk azt kérni a patikában. Léteznek olyan kevésbé ismert, de egyező hatóanyagú gyógyszerek, amelyeket olcsóbban kiválthatnak a betegek?

Gyógyszerész: Amit nagyon reklámoznak, az rendre drágább, mint amiknek nincs reklámja. Gyakorlatilag a reklám árát is ki kell fizetnie a betegnek. Ha ismerünk egy készítményt, nyugodtan menjünk be azzal a patikába, hogy valami olcsóbbat kérnék ugyanezzel a hatóanyaggal, a gyógyszerész biztosan tud majd ebben segíteni.

PC: Érdemes az allergia gyógyszert, szemcseppet, orrsprayt felíratni a háziorvossal?

Tabletták esetén maga a támogatás nem olyan nagyon jelentős, maximum párszáz forint, de különböző gyártók készítményei között nagy különbség lehet az árban. Szemcseppeknél és orrsprayknél nem lehet így összehasonlítani, mivel más hatóanyagot tartalmaznak a vényre kapható és a vény nélküli szerek. A vényköteles készítmények többnyire erősebb allergiára valók, és drágábbak is.

Vannak szemcseppek és orrsprayk 2000 forint körüli áron, míg a vényköteles szerek ára 1200-5000 forint között mozoghat. Van olcsó vényköteles szemcsepp, ami 895 forint lenne, de jelenleg éppen hiánycikk.

(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés