hirdetés
hirdetés
2022. május. 18., szerda - Erik, Alexandra.
hirdetés

Így változik az állatgyógyászati készítmények forgalmazása

Január 28-tól csak azok a kiskereskedők, illetve gyógyszertárak forgalmazhatnak – internetes webshopon keresztül – vény nélküli állatgyógyászati készítményeket, amelyek bejelentették ezt a tevékenységüket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH)

hirdetés

Az érintetteknek weboldalukon szerepeltetniük kell a legális kereskedelmi forgalmazás szimbólumának számító új, európai uniós logót.

Vény nélkül csak azok az állatgyógyászati készítmények adhatók ki, amelyek nem tartalmaznak antibiotikumot, pszichotróp vagy eutanáziához használt anyagot, használatuk nem követel különleges tudást vagy készséget, és még helytelen alkalmazásuk esetén sem jelentenek veszélyt, sem a kezelt állatra, sem más állatokra, sem a készítményt alkalmazó személyre, sem a környezetre. A vény nélkül kiadható állatgyógyászati készítmények jellemzően kutyáknak és macskáknak szánt, külső élősködők elleni készítmények.

Vényköteles állatgyógyászati készítmények távértékesítése nem megengedett. Az állatgyógyászati termékek legális forgalmazóinak listája ITT érhető el.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés