hirdetés
hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés

Így nő az orvosi célú marihuána felhasználása Csehországban

Az egészségbiztosítás egy beteg havi 30 gramm marihuána fogyasztása költségének 90 százalékát vállalja át, a szer receptköteles, és csak erre jogosult orvosok írhatják fel, írja a Növekedés.hu.

hirdetés

A Cseh Köztársaságban az orvosi célú marihuána-fogyasztást 2013. áprilisában engedélyezték, ezután a szer lassan, de egyre nagyobb mértékben elérhetővé vált azon betegek számára, akiknek szüksége volt az ilyen jellegű kezelésre. A folyamat eredményesnek mondható, különösképpen, hogy egyidejűleg számos adminisztratív és gazdasági akadályt kellett leküzdeni.

Tavaly 4,800 gramm orvosi marihuánát adtak ki a Cseh Köztársaságban, közel négyszer annyit, mint 2017-ben. Ez év kezdete óta 665 betegnek írtak fel legalább egyszer marihuána-kezelést és már 5,347 grammot bocsátottak a betegek rendelkezésére. 

A marihuána-kezelés költségeinek zömét tavaly az általános egészségbiztosítás forrásaiból fedezték. Az Egészségügyi Minisztérium javaslata alapján az egészségbiztosítás egy beteg havi 30 gramm marihuána-fogyasztása költségének 90 százalékát vállalja át, írja a Növekedés.hu.

(forrás: Növekedés.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés