hirdetés
hirdetés

Hozzáférhető molekulák az opnMe.com platformon

A Boehringer Ingelheim elindította az opnMe.com nevű platformot, amelyen keresztül a kutatók a világ bármely részéről hozzáférhetnek bizonyos preklinikai molekulákhoz nem-klinikai kutatások céljából. Az opnMe.com segítségével az orvosbiológiai kutatások legfontosabb célterületeivel kapcsolatos molekulák elérhetővé válnak, így lehetőség nyílik további független és kooperációs felfedezésekre, valamint új terápiás megközelítések azonosítására.

hirdetés

„A világ tudósaival együttműködve számos orvosbiológiai kutatási területen felgyorsíthatjuk a kutatást” – mondta Clive R. Wood PhD, a Boehringer Ingelheim Discovery Research divíziójának szenior alelnöke. „Ez az izgalmas, új kezdeményezés tovább szélesíti a Boehringer Ingelheim globális innovációs jelenlétét, és segít kiaknázni az általunk fejlesztett legérdekesebb vegyületekben rejlő további lehetőségeket. Azáltal, hogy megosztjuk ezeket a vegyületeket a tudományos közösséggel, előmozdítjuk a kutatást, és reményeink szerint megadjuk a kezdőlökést olyan új felfedezésekhez, amelyek a betegek számára biztonságos és hatásos új gyógyszereket eredményeznek.”

Az opnMe.com rendszerben található molekulákat két csoportra osztották, és az egyes csoportok különböző feltételek szerint használhatók fel:

  • A molekulák többségéhez egyszerű webáruházi módszerrel, a szellemi tulajdonjogra vonatkozó egyeztetések nélkül lehet hozzáférni.
  • Bizonyos molekulák esetében pedig az úgynevezett crowdsourcing (közösségi együttműködés) módszere teremt lehetőséget a közös kutatási projektek elindítására. A Boehringer Ingelheim várja a molekulák közös vizsgálata iránt érdeklődő tudományos szakemberek kutatási terveit. Ha egy kutatási tervet kiválasztanak, akkor az adott témakört a Boehringer Ingelheim szakembereivel együtt fogják kutatni.

Ez a kezdeményezés részét képezi a Boehringer Ingelheim azon folyamatos törekvésének, hogy kooperációval és innovációval mozdítsa elő a tudományos kutatás és az orvostudomány fejlődését. A vállalat további kezdeményezései közé tartozik a Research Beyond Borders (Kutatás határok nélkül) és a Boehringer Ingelheim Venture Fund (Vállalkozási Alap). Ezek a programok is részét képezik a vállalat nagy múltú és folyamatos tevékenységének olyan fő terápiás területeken, mint a kardiometabolikus betegségek, a légzőszervi betegségek, az onkológia, valamint a központi idegrendszeri betegségek és az immunológia.

(forrás: Action Heller Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés