hirdetés
hirdetés

Hogyan használják az étrend-kiegészítőket a sportolók?

Az étrend-kiegészítők megfelelő használatában is segíti a sportolókat  a Testnevelési Egyetemen belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, adta hírül az InfoRádió.

hirdetés

A központ alapfeladata, hogy – elsősorban sportolók számára – táplálkozási tanácsokat adjon, illetve sportszakembereket és edzőket oktasson. A táplálkozási szakértők a sportág figyelembevételével, a táplálkozás felmérése alapján választja ki a megfelelő táplálékkiegészítőket az adott sportolóhoz igazítva.

Fontos, hogy az alkalmazott módszer biztonságos legyen és ne eredményezzen vétlen doppingolást – hangsúlyozta Martos Éva professzor, a központ vezetője az InfoRádióban.

A Sport-táplálkozástudományi Központon belül analitikai laboratóriumot is létrehoztak, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA a listáján szereplő tiltott anyagokat a lehető legkisebb mennyiségben is ki tudja mutatni az étrend-kiegészítőkben – tájékoztatott a professzor. Martos Éva elmondta: az elmúlt évben számos képzést és előadást tartottak sportágak képviselőinek, illetve létrehoztak egy weboldalt, ahol elérhetők az oktatóanyagok és a központ szolgáltatásai is.

„Ez szintén segíti az eligazodást akár a sportolóknak, akár a laikusoknak is” – jegyezte meg.

A professzor az étrend-kiegészítőkről elmondta, kétféle készítmény létezik, az egyik az egészség megőrzéséhez, a másik a teljesítmény optimalizálásához járul hozzá. Érdemes a táplálkozásra építve, célzottan kiválasztani a megfelelő megoldást.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés